in

5 nye bøger, som enhver bogelsker bør læse

Der er mange fantastiske nye bøger derude, og det kan være svært at vide, hvilke man skal læse. Hvis du er en bogelsker, og ikke ved, hvor du skal starte, så har vi her lavet en liste over 5 genrer på markedet, som er bøger man skal læse.

1. krimi

Krimien bygger på en konflikt mellem en efterforsker og en forbryder. Ofte er der også andre konflikter i form af bl.a. kærlighedskampe, kulturmøder, samfundskonflikter eller menneskelige konflikter, som eksisterer i fortællingen. Man kan sige, at krimien er en genre, som indeholder alle genrer. Det er derfor vigtigt at få afklaret, hvad for en slags krimi, man læser. Hvis man skal analysere en krimi, er det vigtigt at få afklaret, hvilken slags krimi, man egentligt har med at gøre.
Krimier er en af de mest populære genrer, og det er ikke uden grund.
Der er mange gode bøger indenfor krimi-genren derude. De låner sig til en masse spænding og holder dig nok i mange timer.

2. Gys og horror

Gys og horror er nok noget af det mest skræmmende, der er. Gysere handler om forskellige typer af frygt. Det kan være frygt for naturen, det overnaturlige, sindssyge seriemordere, slanger, edderkopper, zombier og så videre. Et klassisk tema er det gode over for det onde, men også seksualiteten er centralt i mange gysere.

3. Biografier

Livsbekræftende historier. Genren biografi har den unikke egenskab at den kan noget de andre genrer ikke kan. Vi får lov til at gå helt tæt på hovedpersonen. Det er en god idé at vælge en biografi om en hovedperson du er interesseret i, eller gerne vil vide mere om.

4. Komedier

En komedie er en fortælling med et positivt fokus. Den vil gerne underholde og vil gerne have dig til at grine. Komedien har altid en lykkelig slutning – for det meste i hvert fald. Hvis du længes efter et godt grin eller en bog med god humor, er det komedien du skal have fat i.

5. Fantasy

Den sidste genre vi vil præsentere her er fantasy. Fantasy er historier om andre verdener, utrolige væsener, magiske hændelser. Det er historier om hekse og troldmænd, magi og drager. Fælles for de tre genrer er, at de klart adskiller sig fra den virkelige verden.
Hvis du ikke allerede har læst nogle af disse genrer, så er det på tide at komme i gang. Du vil ikke fortryde det!

Sådan bager du en god baguette

Sådan shopper du bedst dine smykker