in

Sådan Gror du Søde Figner i Egen Have

Mange bliver overraskede når de besøger mig, og bliver budt på hjemmegroede figner. Det er nemlig langt fra alle der ved, at man kan gro figner her i Danmark. Mange tænker nemlig på Grækenland eller Asien, når de tænker på figener, men de gror faktisk også herhjemme.

Særligt Bornholmsk figentræ klarer sig rigtigt godt i dansk jord, da det er en ganske form for figentræ. Figentræet skal gerne stå beskyttet om vinteren, men ellers klarer det faktisk de skiftende sæsoner her i lander uden problemer. Det er et træ det er dejligt ligetil at arbejde med, og vi vil i denne artikel give dig nogle helt lavpraktiske tips til, hvordan du selv gror søde figner i egen have.

Din første opgave består selvfølgeligt i at vælge hvilken type figen du gerne vil gro. Der er flere at vælge imellem, men som sagt er Bornholmsk figentræ et rigtigt godt bud på et træ, der gror rigtigt godt i Danmark. Spørg efter mulighederne i dit lokale havecenter, og jeg er sikker på du vil blive forklaret fordele og ulemper ved de forskellige sorter.

Når du så har valgt dig træ, så skal du finde det rette sted til det i haven. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt hvor du vælger at sætte det i jorden. Selv de mest hårdføre figentræer er nemlig ikke alt for glade for vind og kulde, og det er derfor altid en god idé, at afskærme dem bare en smule. Hvis du har en mur eller en høj tæt hæk, der vender imod syd, så er det en rigtigt god idé at placere figentræet op af denne. Når vinteren nærmer sig, så overvej om du kan placere andre ting omkring figentræet for at beskytte det yderligere, og hold desuden løbende øje med det, så du kan træde til hvis træet ser ud til at lide under det kolde vejr.

Det hjælper selvfølgeligt ikke noget, at gro søde figner, hvis man ikke høster dem. Det er typisk i September måned, at de lækre pæreformede figner begynder at dukke op på træet. Pluk et par stykker, og se om de har den rette sødme. Lad dem endelig ikke sidde for længe på træet, da du så kan risikere, at de ikke længere er værd at spise.

Figner kan spises som en sød snack, der altså er et sundere alternativ til andre søde sager som slik og sodavand. Det kan også bruges i stedet for sukker i rigtigt mange forskellige opskrifter, og man kan altså dermed tilføre sunde ting i form af vitaminer, mineraler og fiber, til kager og andet bagværk. Hvis du kigger på nettet efter opskrifter der indeholder figner, så vil du blive overrasket over, hvor alsidig en frugt det er.

Klassiske Børnebøger er Typisk de Bedste

Gode råd til dig som skal købe hus