Sådan bager du en god baguette

En baguette er et fransk brød, der er lavet af hvedemel, vand, gær, salt og en smule olie eller smør. Baguetter er ofte lange og tynde og kan være op til en meter lange. De er ofte serveret som en del af en frokost eller et måltid, men kan også spises som en snack eller en sandwich. Hvis du selv bager, vil du imponere dine gæster eller din familie.
Der er mange forskellige måder, du kan bage en baguette på, men her får du et par tips til, hvordan du kan bage en god baguette.

Vælg det rigtige mel

For at få den bedste smag og kvalitet på din baguette, bør du vælge et god type mel. Du kan f.eks. bruge en baguette, der er lavet af durumhvedemel, vand, gær, salt og en smule olie eller smør. Typen af mel vil tit være med til at bestemme, om brødet bliver lækkert og sprødt med en sej krumme.

Tænd ovnen

Når du har valgt det rigtige mejeri, skal du sørge for at tænde ovnen på den rigtige temperatur. Baguetter skal bages ved en temperatur på ca. 200 grader Celsius.
Når brødene er hævet op, drysses de let med mel på oversiden.
Herefter trilles/vendes hver baguette forsigtigt over på et bræt så det ligger med bunden i vejret. Tril/vend herefter forsigtigt brødet ned på en tynd plade på størrelse med bagepladen belagt med bagepapir, så brødet nu igen ligger med oversiden op ad. Max 3 brød pr, plade.
Rids nu brødene næsten i deres fulde længde, fra spids til spids. Det gøres ved at holde let i den ene ende af en baguette med den ene hånd, mens man med den anden hånd laver et hurtigt, kontant snit med en kniv eller et barberblad. Snittet skal være på ovenpå baguetterne – ikke på siden. Snittet skal ikke skære lodret ned i brødet, så snittet går i hele brødets længde. Når brødet snittes på denne måde, vil det bevare sin facon, når det åbner sig under bagningen.

Bag baguetten

Bag baguetten i ovnen ved en temperatur på ca. 200 grader Celsius i ca. 15-20 minutter.
Det er æltningen, der gør hele forskellen i disse franske flutes – eller baguettes, som har en saftig krumme og en glasagtig skorpe, der krakelerer på den helt rigtige måde. Hjemmebagte flutes er perfekt som tilbehør til aftensmaden, tapas, en god salat og meget mere.