in

Pas på lungerne når du arbejder

Vi glemmer ikke corona lige med det første. Det var en periode i danskernes historie, hvor man ikke så ret mange ansigter dagligt. For at undgå spredning af smitte med den dødelige virus, bar vi masker næsten over alt i det offentlige rum. Det var nødvendigt for ikke at sætte vore landsmænd og nære venner og slægtninge i livsfare, at vi beskyttede os og omverdenen med mundbind. Man skal ikke bare indånde ukritisk. Det lærte vi af den uhyggelige tid.

Det arbejdende folk har ind imellem opgaver, hvor der kræves åndedrætsværn. Det kan være fordi man arbejder med materialer, der afgiver lungeskadeligt støv. Der kan være mange grunde, men hvis åndedrætsværn er anbefalet, når man arbejder med disse ting, så kan man godt regne med at det ikke er for sjov. Det kan være seriøst farligt at arbejde med lungeskadelige materialer uden åndedrætsværn.

Brug det rigtige

Man kan få åndedrætsværn, der beskytter omtrent som de mundbind, vi brugte under coronaen. Men der kan være situationer, hvor der skal mere effektive åndedrætsværn til. Hos Stark.dk kan du finde alle de vigtige modeller, der er brug for, når man er et moderne arbejdende menneske, som skal passe på sig selv.

Der kan være tale om områder, der afgiver dampe, eller andet farligt. Beskyt dine lunger mod disse farer på en effektiv måde. Følg de forskrifter, der findes på pakningerne af de materialer du arbejder med. Det er afhørende at også lovgivningen i arbejdsmiljøloven overholdes. Beskyt dig selv, når du arbejder. Det er vigtigt for din egen sundhed. Og det er ikke til at spøge med.

Lad være med at spille helt

I visse brancher kan der forekomme en kultur, hvor man ikke skal være en “tøsedreng” eller “pivet”. Det er måske endda ligefrem populært at blæse på forskrifterne om sikkerhed. En sådan kultur kan kun beskrives med et ord: Dumhed. Det er ikke bare tåbeligt, men dumt at spille helt og arbejde med farlige materialer uden beskyttelse. Beklager meget, men der er ingen, der klapper i hænderne af det, i vore dage. Den tid er heldigvis forbi.

Sådan får du gulvet du drømmer

Få langvarig køreglæde med en brugt VW