in

Disse 5 ting gør dit arbejdsmiljø mere sikkert

Der er mange ting, du kan gøre for at gøre dit arbejdsmiljø mere sikkert. Det er ikke kun et spørgsmål om at følge de gældende regler og love, men også et spørgsmål om at tage ansvar for din egen og dine medarbejderes sikkerhed, så alle trives med det de foretager sig på deres arbejde og kommer sikkert gennem dagen.
Her får du 5 gode råd til, hvordan du kan gøre dit arbejdsmiljø mere sikkert:

1. Sørg for sikkert og behageligt arbejdstøj

Godt arbejdstøj er med til at forhindre skader på arbejdspladsen. Sørg derfor for, at dine medarbejdere bruger arbejdstøj, som er behageligt at have på hele dagen. Godt arbejdstøj er ligeledes med til at forhindre skader og ulykker, såsom skrammer og rifter. Hvis du eksempelvis arbejder med en kniv, er det vigtigt at have beskyttelseshandsker på, da knive har en skarp side som hurtigt kan skære huden.
Praktiske store lommer på arbejdsbukserne er også ideelle, da det gør det nemmere at have nøgler, værktøj og andre småting med rundt. Gode lommer med lynlåse sikrer også at tingene ikke bliver væk eller falder ud. Sørg derfor for at dine medarbejdere bruger arbejdstøj, som er behageligt at have på, så de kan arbejde i ro og mag uden at blive forstyrret af tøjet.

2. Sørg for god belysning

Dårlig belysning er ligeledes med til at øge risikoen for forskellige typer af arbejdsskader. Sørg derfor for at have god belysning på arbejdspladsen, så du og dine medarbejdere kan se, hvad I laver.

3. Hold orden og ryddeligt

Et roligt og ryddeligt arbejdsmiljø er med til at forebygge ulykker og skader. Sørg derfor for at holde orden på arbejdspladsen, så der ikke ligger for mange ting fremme, så der ikke er rod. Det er også pænest at se på, og gør det nemmere at finde de ting man har brug for.

4. Undgå forurening

Forurening er med til at forøge risikoen for forskellige typer af arbejdsskader. Sørg derfor for at undgå forurening på arbejdspladsen, såsom støv, kemikalier og giftige gasser.

5. Sørg for god ventilation

God ventilation er også vigtig for at forebygge skader og ulykker på arbejdspladsen. Sørg derfor for at der er god ventilation på arbejdspladsen, så der ikke bliver for varmt eller for koldt. Det er vigtigt, at der er god udluftning på arbejdspladsen. Dårlig udluftning er med til at forøge risikoen for forskellige typer af arbejdsskader, såsom hovedpine, træthed og koncentrationsbesvær.

5 Essentials for enhver moderigtig mand

Sådan vælger du den rigtige efterskole for dig